O nama

Originalna njeguška pršuta

Mi smo negovaoci narodne tradicije i običaja, zdravog načina života a posebno ishrane.Originalna njeguška pršuta ​Iz generacije u generaciju originalna njeguška pršuta je opsesija naših proizvodjača. Želimo da ovi domaći specijaliteti koji se nalaze na trpezama naših porodica, probate Vi i Vaše porodice.

Svi naši proizvodi se prave po tradicionalnoj recepturi u Njegušima i originalnog su porekla sa pratećim sertifikatima i deklaracijama a dostupni su u prodaji u Beogradu. Nadamo se da ćete biti zadovoljni sa našom ponudom proizvoda, kvalitetom i da ćete nas preporučiti vašim prijateljima i rodbini.

Originalna njeguška pršuta je pravljena sa puno ljubavi i pažnje, po recepturi koja se prenosi sa kolena na koleno. Pri sušenju njeguške pršute ne koriste se hemikalije, samo kuhinjska so i čist planinski vazduh i dim od bukovog drveta. Tajna specifičnog i prepoznatljivog ukusa njeguške pršute je u jedinstvenim geografskim karakteristikama Njeguša. Na obroncima planine Lovćen iznad Kotora gde se sudaraju oštra kontinetalna i blaga mediteranska klima stvaraju se jedinstveni uslovi u svetu za proizvodnju ovog na daleko čuvenog specijaliteta. Najlepše arome slivaju se u ovom dimljenom mesu i nema tog gurmana koji će se nećkati pred njeguškim pršutom i sirom.

Ako vam ponestane vremena i ideja a pri ruci imate njeguške pršute, može se reći da je večera spremna. Možete da je poslužite sa njeguškim sirom, domaćim hlebom i salatom. Dodajte je uz testeninu i imate gurmanski obrok. Zamutite jaja, dodajte njeguške pršute i doručak je spreman. Kombinacije su beskonačne  i svakako ćete oplemeniti bilo koji obrok sa dodatkom tanko sečene pršute.

Kada je kvalitet u pitanju – nema kompromisa!

“There is absolutely no substitute for the best. Good food cannot be made of inferior ingredients masked with high flavour. It is true thrift to use the best ingredients available and to waste nothing.”

– James Beard